Salată de ton și fasole albă
Pentru această rețetă am ales două articole le puteți depozita în cămara voastră, pe orice perioadă a anului. Mai exact: conservele de ton Losos și borcanele cu fasole fiartă, Naturavit. O combinație clasică și atât de ușoară!
Noi vă sugerăm să folosiți tonul bucăți în ulei. Va funcționa și tonul în suc propriu dar va trebui să adăugați ulterior ulei de măsline. Mai aveți nevoie de ceva verde, pentru nota fresh, fie că este vorba despre mentă, pătrunjel sau rucola. Puteți folosi și coriandru, tarhon sau rozmarin.Puțin tabasco sau ardei iute vor da un pic de strălucire salatei.
INGREDIENTE (4 porții)
- 1 cană de ceapă roșie tocată
- Coaja și sucul de la 1 lămâie sau 2 lime
- Două conserve Losos de ton bucăți în ulei
- 1 borcan Naturavit de fasole. Aici este alegerea ta: poți folosi oricare dintre sortimentele noastre, fie că este vorba despre fasole cu bob mic, fasole gigant sau fasole roșie.
- 1/2 cană de pătrunjel tocat sau rucola sau 2 linguri de mentă feliată subțire.
- Câțiva stropi de sos Tabasco sau 1 ardei iute tocat sau 1 linguriță de fulgi de chili roșu.
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- Sare si ulei de masline extravirgin, dupa gust.
MOD DE PREPARARE
Stropește puțin suc de lămâie peste ceapa tocată înainte să pregătești celelalte ingrediente. Acest lucru va face gustul de ceapă puțin mai ușor.
Combină ingredientele într-un bol:
Scurge uleiul din ton și pune-l într-un castron mare. Adăugă fasolea la ton și amestecă ușor pentru a se combina. Adăugă ceapa, ierburile, piperul negru, coaja de lămâie și sucul de lămâie și amestecă. Adăugă Tabasco sau chili după gust.
Dacă salata are nevoie de mai mult acid, mai adăugă puțin suc de lămâie. Dacă salata pare puțin uscată, adăugă puțin ulei de măsline extravirgin. Adăugă sare după gust.
Răcește puțin salata înainte de servire și bucură-te de o masă ușoară și sănătoasă!